Starburst

De som har et forhold til arkadespill av typen som var populære på 80- og 90-tallet vil få en nostalgisk følelse av å spille på Starburst-automaten. NetEnt har med dette laget en spilleautomat som har et veldig enkelt oppsett i forhold til mange andre automater, men som man likevel neppe går lei av med det første. Med Starburst befinner vi oss ute i verdensrommet, og vi kan se himmellegemer som beveger seg rolig i bakgrunnen til passende syntetisk musikk. I tillegg blir vi møtt av noen glitrende, fargesprakende edelsteiner, og vi blir spurt om vi vil opprette en konto eller spille en gratis versjon med lekepenger. Starburst ser ved første øyekast svært lovende ut, og det er uhyre lett å la seg blitt lokket av den. Derfor kommer det ikke som et altfor stort sjokk at automaten faktisk er en av de aller mest spilte spillautomatene på nett. Spillet blir spilt av millioner av gamle og nye spillere verden over, og man kan lure på om NetEnt så for seg at automaten kom til å ta av i like stor grad som den har endt opp med å gjøre.

starburst2Spilloppsett

Starburst kjører et ganske klassisk oppsett med 5 hjul og 3 rader, og det finnes 10 gevinstlinjer. På de 5 hjulene kan du få utbetaling fra både venstre og høyre. Her er det opp til deg selv hvor mye du vil satse, og naturlig nok er det slik at jo mer du er villig til å risikere, jo mer vil du ha muligheten til å sitte igjen med. Myntverdien kan justeres fra 0.01 til 1, og innsatsnivået settes fra 1 til 10. Det finnes også en Auto-funksjon som lar pc-en spille noen runder for deg. Symbolene som brukes i spillet har nostalgisk verdi. Bar-symbolet er det som betaler best, fulgt av det klassiske 7-symbolet. De andre symbolene består av de nevnte fargerike edelsteinene. Disse kommer i ulike fasonger og farger. i Starburst er det totalt 50 000 mynter det er mulig å vinne.

Funksjoner

Foruten den nevnte Win Both Ways-funksjonen, som lar deg vinne fra begge sider av de 5 hjulene (som igjen dobler mulighetene dine til å vinne), har Starburst en nokså gunstig wildfunksjon. Wildsymbolene kommer i alle regnbuens farger, og dukker opp på de tre midterste hjulene. Her er det snakk om ekspanderende wilds, og hele hjulet vil bli dekket. Hjul med utvidede wilds blir da stående, og de andre hjulene spinnes etter en gang. Dersom du får enda et wildsymbol når de andre hjulene spinnes på nytt, vil du få lov til å spinne nok en gang. Totalt kan du få 3 respins gitt at et av hjulene lander på wildsymbol. Ellers er det ikke så altfor mange spesielle funksjoner her, med tanke på scattere og lignende. Starburst klarer seg dog helt fint uten. Det er tross alt enkelheten som gjør at den er såpass lett å falle for.

Prøv gjerne gratisversjonen

Selv om Starburst gir deg som spiller meget gode muligheter til å håve inn gevinster, finnes det en gratisversjon det kan være en idé å teste ut. Dette er en fin måte å gjøre seg bedre kjent med spillet på, selv om Starburst i bunn og grunn er ganske enkel å forstå. Fordi denne automaten byr på enkel moro og en litt science fiction-aktig stemning, skal du ikke se bort ifra at veien fra gratisversjon til spilling for ekte penger blir kort.

Spennende design

I tråd med det du vanligvis kan forvente deg av en automat fra NetEnt når det kommer til design, innfrir Starburst i aller høyeste grad. Grafikken er fargerik og appellerende, og dette, kombinert med den nostalgiske følelsen gamle travere innen pengespill vil få av automaten, gjør det lett å forstå hvorfor Starburst nyter såpass stor popularitet blant ihuga spillere. Den elektroniske musikken er også et godt innslag, den passer temaet og er avslappende. NetEnt forstår åpenbart viktigheten av å ha med musikk som skaper den rette stemningen.

starburst

Hvem bør spille?

Selv om Starburst med sin retrostil vil vekke nostalgiske følelser hos spillere som vokste opp med lignende arkadespill, kan automaten like gjerne spilles av nykommere. Fordi spillet er av den mindre kompliserte sorten og gevinster forekommer såpass hyppig, vil de fleste kunne ha glede av den. Det er derfor Starburst er en av de aller mest populære automatene som er å oppdrive på nett. Den er også tilgjengelig som mobilspill, noe som passer ypperlig når du er på farten og vil ta noen hurtige snurr i ledige øyeblikk. Starburst kan spilles i 24-timers turneringer med Storspiller spilleautomater. Ellers er tilbakebetalingsprosenten på 96.1, hvilket ligger innenfor normalen. Spillere vinner stadig vekk når de spiller på Starburst, og volatiliteten er således lav. Dette bør likevel ikke være avskrekkende for storspillere, ettersom spillet gir mulighet for å vinne mindre summer ganske ofte. Kort sagt kan Starburst spilles av alle; den fenger ferske spillere som ikke har noe forhold til det klassiske retro-aspektet, så vel som erfarne gamblere.

Oppsummering

Starburst er et av NetEnts mest populære innslag, og det er få automater innen spillverdenen for øvrig som kan matche den. Den svenske leverandøren har virkelig lagt gullegget med en spilleautomat som kombinerer gammelt og nytt, og som er lett å bli hekta på av flere grunner. Den tiltalende grafikken, det enkle oppsettet samt de gode mulighetene for gevinst har gjort Starburst til en av de mest populære automatene markedet har å by på. Hos Storspiller holdes dessuten Starburst-turneringer. Til glede for de som er på farten er automaten optimalisert for mobil og nettbrett. Med en lukrativ wildfunksjon, gevinster som kan vinnes fra begge sider samt lav varians, gir Starburst deg muligheten til å vinne moderate summer relativt ofte, og risikoen er lav. Fordi automaten er såpass enkel å skjønne er den en fin inngangsportal inn i spillverdenen for nye spillere, i tillegg til at den er høyt elsket av gamle travere. Du kan spille både for lekepenger og ekte penger, og du får garantert mye moro med denne perlen fra NetEnt. Prøv lykken med Starburst hos Storspiller!